Hutspot

Soort recept: 
Hutspot in schaal.
Geschikt voor 2 personen.

Benodigdheden en kosten:
750 gr aardappelen € 0,55
400 gr (winter)peen € 0,40
2 uien € 0,15
250 gr gehakt € 1,45
totaal: € 2,55

 

Smaakmakers: 1 (runder)bouillonblokje, peper, zout.

 

 

Bereiding:

  1. Schil de peen en snij deze in blokjes.
  2. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes.
  3. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  4. Doe de aardappelen samen met de peen in een pan water, voeg het bouillonblokje toe en kook deze.
  5. Wanneer de aardappelen bijna gaar zijn kun je beginnen met het gehakt te rullen, doe dit met weinig tot geen boter. (liefst zonder)
  6. Giet de aardappelen en de wortelen af, maar vang het vocht op, dit heb je nodig!!
  7. Stamp de aardappel, peen en ui samen met een klontje boter tot een stamppot.
  8. Voeg het gehakt erbij en schep dit door de stamppot.
  9. Om het geheel mooi smeuïg te krijgen voeg je een gedeelte van het opgevangen kookvocht toe.
  10. Op smaak brengen met peper en zout.

Niet meegerekend maar wel lekker: een rookworst erbij (+/- € 0.89).

Tip: Maak een groter hoeveelheid om de volgende dag op te bakken of in te vriezen. In één keer een grotere hoeveelheid koken is relatief goedkoper dan 2 keer koken.