Sigarettenrook de kamer uit? Neem een natte handdoek!

De feestdagen komen er weer aan en ondanks dat rokers steeds zeldzamer worden, gebeurt het wel eens dat je een gast hebt die graag een sigaret wilt roken. Ondanks dat je enorm opziet tegen de stank die roken met zich meebrengt wil je in toch graag gastvrij overkomen en laat je ze gewoon roken. Hier een tip waardoor je niet meer urenlang in de geur van sigarettenrook en andere tabaksrook hoeft te zitten!

Neem een middelmaat handdoek en maak de helft hiervan nat. Wring eerst de natte helft uit en pak dan de droge helft met je twee handen beet. Slinger voorzichtig de handdoek boven je hoofd en loop rond in de kamer waar je de geur van de sigarettenrook wilt verwijderen. Binnen enkele minuten zul je merken dat de geur weg is.

Waarom werkt het?
Rook is, net als roet, een aerosol. Dat betekend dat de rookdeeltjes een vaste vorm hebben, maar toch als een gas rondzweven. De vaste deeltjes in het gas worden pas zichtbaar als er sprake is van roet- of nicotineaanslag.
Dus blijven de vaste deeltjes, van de sigarettenrook, die als gas door de kamer zweven aan de natte kant van de handdoek plakken. Het is wel belangrijk om tijdens het slingeren rond te lopen in de kamer omdat de rookdeeltjes al snel overal in de kamer zweven.