Nasi

Soort recept: 
Nasi
Geschikt voor 2 personen.

Ingrediënten en kosten:
240 gr rijst € 0,30
200 gr kipfilet € 1,15
1 ei € 0,15
1 komkommer € 0,70
2 tomaten € 0,45
totaal: € 2,75

 

Smaakmakers:

zout
peper
knoflook
1 eetlepel zoete ketjap

 

 

Bereiding:
Was en snijd de komkommer en tomaat.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg een beetje zout toe.
Snijd de kip in heel dunne reepjes. Kruid de kip met zout, peper en knoflook. Bak de reepjes kip gaar in een (wok)pan met een klein beetje olie. Voeg de ketjap toe en schep een minuutje om. Neem het vlees uit de pan.
Bak nu de rijst onder voortdurend omscheppen gedurende 2-3 minuten.
Voeg het vlees weer toe en schep goed om.
Zet de kookplaat uit en laat het geheel nog 2-3 minuten doorwarmen en trekken met de deksel op de pan.
In de tussentijd, kluts het ei en bak het aan beide zijden. Snijd in dunne reepjes. Schep door de nasi. (U kan ook een 2 spiegeleieren bakken en op het bord serveren. Kost alleen een ei extra.)
De komkommer en tomaat in een aparte schaal opdienen.
 
Tip 1: snijd een halve komkommer en 1 tomaat per keer aan.
Tip 2: rijst opwarmen is geen probleem mits u het snel laat afkoelen en direct na afkoelen koud bewaard. Heeft u bijvoorbeeld rijst over van de Chinees? Warm dat dan liever niet meer op.